whatsapp spy reviews site spy phone review best where to buy research papers mobile phone surveillance system order of research paper fleet gps tracking here essay for civil services exam papers online spy mobile sms alabama live homework help cell phone spy free download mobile spy java download site writing sms tracker agent help spy on someones phone texts text tracking app Блог о

Gyorok

Nyomtat

intezmenyekkepeklatnivalok

kicsi_Gyorok_villa

Gyorok (románul: Ghioroc) arról ismerhető meg, hogyha Arad felől közelítjük meg, és közben végig szemmel tartjuk a villamossín vonalát, akkor egyszer csak észrevesszük, hogy megérkeztünk a végállomáshoz. Szinte hihetetlen, hogy a várostól 20 kilométerre fekvő településen található. A vonalat már sajnos nem használják. Úton a falu felé eléggé lehangoló látványt nyújtott a sok szemét, az igénytelen, elhanyagolt roncstelep látképe. A településen a borászkodás mellett a homokbánya és a burkolóüzem teremt munkalehetőséget. Ménessel és Kuvinnal szinte egy települést alkot.

Az elnevezés valószínűleg a György személynévből ered, a XIV. századtól Gyrak vagy Gyarak néven található meg az oklevelekben.

A török hódítások során elnéptelenedett falut magyar, német, szerb és román nemzetiségűekkel népesítették be. Később székelyeket is telepítettek Gyorok határába.
Az 1700-as évek végétől a Grassalkovich család birtokához tartozott.
IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook