site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Szamosardó

PDFNyomtat

esemenyhireklatnivalok

Szamosardó, közepes nagyságú, vidéki település, Máramaros megye dél-nyugati részén terül el, de mint tájegység a Szilágyság foglalja magába. Szilágycsehtől északkeletre a Szamos bal partján, Monó, Szamoscikó,Vicsa, Sülelmed, Bősháza és Benedekfalva közt fekvő magyar település.

Nevének eredete „Szamos" előtag (amit nem mindig használnak) a folyómellékével kapcsolatos. Nevét Petri Mór is erdőóvó, erdő-ardó formából származtatja. A falu nevének alakulása: 1334 Ordo, 1405 Ardó, Kysardó, 1470 Kysardó, 1409 Ardó, 1733 Szilágyardó, 1854 Ardó, Arduzel, 1913 Szamosardó. Lakosainak száma ezer körüli, nagy többségben magyar nemzetiségű, református vallású. Fő foglalkozásuk a földművelés- vegyes háztáji gazdálkodás. A dél felé lejtő domboldalakon szőlőt termesztenek – az ardói bor hírneves a szomszédos településeken.

A faluban nagyon mozgalmas élet folyik, mindenki szorgalmasan dolgozik, de a munka mellett az emberek mindig időt szánnak a kikapcsolódásra, a szórakozásra.

Nagy Annamária írása.

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Szóljon hozzá!

A hozzászólások utólagos moderálás után jelennek meg az oldalon, ezért nem látja rögtön írását! Üdvözlettel: a Szerkesztők


Biztonsági kód
Frissítés

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

június 2023
HKSZCSPSZV
293031 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 3012

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small