site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Pályázat - Galéria

BejelentkezésKérdező

Felvidék alatt mit értünk ma? 

Facebook

Magyar Civilszervezetek

maci_allo_logo_3

Nyári diáktábor Felvidéken!

PDFNyomtat

felvidekKirándulj, kalandozz nyáron Felvidéken, a Talabor Utazások szervezte tábor keretében!

Tervezett időpont: 2015. augusztus

1. nap

Az utazás kezdetén útbaejtjük az ipolybalogi Szent Miklós templomot (a Szent-korona mása), Kékkő várát (Bábművészeti Kultúrák és Játékok Múzeuma), az alsósztregovai Madách kúriát és a gácsi Forgách mauzóleumot. Az esti órákban érkezünk a szálláshelyre, Kokavára. Elszállásolás kényelmes, tiszta, felújított szobákban, bőséges vacsora.

2. nap

Kvadozás a kokavai hegyekben és a juhlegelőkön. Képzett instruktor segítségével elsajátítjuk a négykerekűek vezetését, megtanuljuk biztonságos használatukat. Orientációs vetélkedő. Este tábortűz mellett megosztjuk az élményeket.

3. nap

Gyalogtúra az Ipoly forrásához, mely közel 1100 m tszf. magasságban található. Panoramatikus kilátás az Alacsony-Tátra ormaira. Kis szerencsével finom gombákat is találunk. Gyakorlati ismertető a gombászás szabályairól. (össztáv gyalogosan: cca. 8 km). Vacsora után a palóc tojásfestés kipróbálása.

4. nap

Szállásunkhoz közeli lovasfarm megtekintése, a lovaglás alapelveinek elsajátítása, ismerkedés a vidék lófajtáival. Vacsora után éjszakai túra, túlélő-vetélkedő. A környék bebarangolása fejlámpákkal. Orientációképesség fejlesztése, bátorságpróba.

5. nap

Busszal felutazunk Murányba, a várral kapcsolatban felelevenítjük Wesselényi Ferenc és Széchy Mária életét. A vár 7 km-re fekszik a falutól, 930 m tszf. magasságban. A Murányi Fennsík Nemzeti Park része. A tiszolci ásványvízforrás megízlelése. Jósván elidőzünk a szépen rendbehozott főtéren, Martonházán meglátogatjuk az UNESCO védettségét élvező aragonit barlangot. A Vas-hegy környékén megismerkedhetünk az egykori bányászat technikai emlékeivel. (Szirk-i kohó, Vas-hegyi bányászpark).

6. nap

Az Ipoly tanösvény érdekességei. Gyalogtúra a Jasenina csúcsára (1 000 m tszf.), a kilátóról belátjuk az észak-magyarországi dombságot. Szép idő esetén látszik a kékestetői TV torony! Ismerkedés a vidék flórájával és faunájával. Növénygyűjtés, herbárium készítés. Térképészeti alapok, GPS-használat elsajátítása.

7. nap

Búcsú Kokavától, látogatás a rimabányai gótikus templomban (Szent László legenda freskói), Rimaszombat megtekintése rövid városséta alkalmával. Füleken a vármúzeum és a ferences templom meglátogatása (Koháry család, a Bebek-torony). A határon pihenő a somoskői vár alatt. Érkezés az esti órákban.

Esetleges rossz idő alkalmával a szabadtéri programok a busztúrákkal felcserélhetők. Időponttól függően esetleges részvétel a környék kulturális, folklór-rendezvényein. (Koliesko, Klenovská Rontouka, Letavy, Detvianske slávnosti...)

A szálláson igényelhető napi 3x, vagy napi 5x étkezés. Lovarda, 2 db. kvad, játszótér, medence, a szálláson bent szabadidőterem, az ebédlő különböző programok rendezéséhez alkalmas. Közeli parkolási lehetőség busszal a helyszínen megoldott.
A tanárok, sofőrök számára fürdőszobás, 2 ágyas szobák állnak rendelkezésre.

További információk partnerünktől, azaz a tábort szervező Talabor Utazások munkatársaitól kérhetőek.

2015.

talabor_logo

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

június 2019
HKSZCSPSZV
2728293031 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small