site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Pályázat - Galéria

BejelentkezésKérdező

Felvidék alatt mit értünk ma? 

Facebook

Magyar Civilszervezetek

maci_allo_logo_3

Vajdasági utakon

PDFNyomtat


Az_en_utam_kicsiEbben a cikkben a vajdasági közlekedés megtervezését szeretnénk egyszerűbbé tenni. Az egyes oldalak magyarul vagy angolul elérhetőek - ez nagy könnyebbséget jelent az utazó számára. Hogy mi az a "sinó"? Menjünk el Vajdaságba, és próbáljuk ki, hogy milyen sínautóbusszal/ sínbusszal utazni!

Vonat

A szerbiai (belföldi) vonatközlekedésről általános információkat találhatunk angol és szerb nyelven a http://www.serbianrailways.comoldalon. Konkrét vonatmenetrendek a http://w3.srbrail.rs/zsredvoznje oldalon találhatóak (az oldal automatikusan angol nyelven töltődik be):

Szerbia_vonat_9_kep

A keresőfelület a bal felső sarokban található: a „From" mezőbe a kiindulási, a „To" mezőbe a célállomást kell beírnunk, majd alatta a „Travel date" mezőbe az utazás napját kell feltüntetnünk. A „search" gombra kattintva az oldal listázza az induló vonatokat!

Busz

A szerbiai belföldi buszközlekedést több autóbusz társaság bonyolítja, egységes és mindenre kiterjedő busz-menetrend vagy kereső-adatbázis nem létezik. Az egyik legnagyobb térségi busztársaság a Lasta, ha busszal szeretnénk utazni, mindenképpen érdemes megnéznünk a társaság honlapját: http://lasta.rs

Szerbia_busz_10_kep

A honlapon a jobboldali sávban, a piros „redovi vožnje" felirat alatt található az járat-kereső: az „OD" mezőben, a legördülő menüből válasszuk ki a települést, ahonnan indulunk, majd a „DO" mezőben adjuk meg ugyanígy a célállomást, alatta pedig az „uključi datum i vreme" felirat melletti kis nyílra kattintva, a legördülő naptárból válasszuk ki az utazás napját. Ezt követően kattintsunk a "Traži"gombra, és a honlap listázza az induló buszjáratokat.

A fejlesztés alatt álló - magyarul és angolul is elérhető - Polazak oldalán a busszal utazók találhatnak sok-sok infót a szerbiai buszközlekdéssel kapcsolatban.

A szerb-magyar határhoz Szabadka nagyon közel esik, sőt, Budapestről vonattal is könnyedén eljuthatunk az alföldi városba. A szabadkai buszokról magyarul itt tájékozódhatunk.

Jó utazást kívánunk!

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Szóljon hozzá!

A hozzászólások utólagos moderálás után jelennek meg az oldalon, ezért nem látja rögtön írását! Üdvözlettel: a Szerkesztők


Biztonsági kód
Frissítés

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

február 2020
HKSZCSPSZV
2728293031 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 291

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small