site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Pályázat - Galéria

BejelentkezésKérdező

Felvidék alatt mit értünk ma? 

Facebook

Magyar Civilszervezetek

maci_allo_logo_3

Kárpátaljai barangolás

PDFNyomtat

tiszapart2Merre keresgéljünk, hogyha a kárpátaljai közlekedés érdekel bennünket? Cikksorozatunk ezen része közöl pár hasznos tippet. Szerencse, hogy a főbb weboldalak angolul is megtekeinthetők, így őrizzük meg nyugalmunkat, ha kattintás után először a cirill betűk sokaságával találjuk szembe magunkat.

Vonat

Ha Kárpátalján szeretnénk használni a helyi közlekedést, érdemes megnéznünk az ukrajnai belföldi vasút- és buszmenetrendet. A vasúti menetrend a http://www.uz.gov.ua/en oldalon található (az ukrán írás cirill betűket használ, ami a latin betűkhöz szokott tájékozatlan olvasó számára elrettentő lehet, ezért a vasúti menetrend angol nyelvű verzióját adjuk meg):

A honlap fejlécén található „passangers" feliratra kattintva válasszuk ki a legördülő menüből a „timetables" almenüt, erre kattintva eljutunk a keresőfelületre:

Ukran_vonat_almenu_7_kep

A keresőfelületen a legfelső kék téglalapban a „From" mezőbe írjuk be honnan indulunk, a „To" mezőbe pedig, hogy hova akarunk menni a „search" gombra kattintva a honlap listázza nekünk az induló vonatok adatait.

Busz

Amennyiben a buszjáratokról szeretnénk információt szerezni, érdemes a http://ticket.bus.com.ua oldalra ellátogatni itt szintén angol nyelven tudunk keresni a buszjáratok között:

Ukran_busz_8_kep

Az oldal bal felső sarkában a „departure station" feliratra kattintva a legördülő menüből választhatjuk ki az indulás helyét, a „destination station" feliratra kattintva pedig a célállomást. Alatta a naptár-ikonra kattintva bejelölhetjük az utazás napját, majd a „Search for the trips" ikonra kattintva, az oldal listázza az induló buszjáratokat!

További hasznos információk:

http://kiszo.hhrf.org

Jó utazást kívánunk!

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Szóljon hozzá!

A hozzászólások utólagos moderálás után jelennek meg az oldalon, ezért nem látja rögtön írását! Üdvözlettel: a Szerkesztők


Biztonsági kód
Frissítés

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

szeptember 2023
HKSZCSPSZV
28293031 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 301

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small