site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Pályázat - Galéria

BejelentkezésKérdező

Felvidék alatt mit értünk ma? 

Facebook

Magyar Civilszervezetek

maci_allo_logo_3

Magyarországról a külhoni területekre

PDFNyomtat

utazas2011_temes_459A határon túli magyar vidékekre ma már busszal, vonattal és „telekocsival" is eljuthatunk. Az utazás megszervezéséhez nagy segítségünkre lehetnek az online busz- és vonat-menetrendek, amelyek az alapvető utazási információk (honnan, hova, mikor stb.) mellett az árakról, a menetidőről, az útvonalról is tájékoztatnak bennünket. Szeretnénk megkönnyíteni az utazni vágyók dolgát, igyekeztünk sok-sok hasznos információt összegyűjteni az utazással kapcsolatban. Első cikkünk a magyarországi lehetőségeket veszi számba.

Vonat

A MÁV vasúti menetrend adatbázisa a www.elvira.hu oldalon érhető el. Az adatbázis tartalmazza a nemzetközi vasúti közlekedés célállomásait és menetrendjeit is, így a Kárpát-medence bármely vidékére, városába akarunk is utazni, ezen a felületen megnézhetjük, megy-e oda vonat, mikor indul és honnan stb.

A keresőfelület az oldal felső harmadában középen található: a „Honnan" mezőbe a kiindulási, a „Hova" mezőbe a célállomást írjuk be. Fontos, hogy a településnevek beírásakor a felület „segít" nekünk: a beírt betűk alapján legördülő menüben mutatja a lehetséges célállomásokat, amelyek közül választhatunk (ha valami nem szerepel az adatbázisban, az azt jelenti, hogy nem megy vonat arra a településre)! A „Mikor" mezőben a naptárra kattintva jelöljük be az utazás napját. A „Kedvezmény" mezőben a legördülő menü segítségével kiválaszthatjuk, ha van valamilyen kedvezményünk (diák- vagy tanár-igazolvány, nyugdíjas jegy stb.). Ezután kattintsunk a „keresés" ikonra, és a program listázza nekünk az adott napon induló vonatok adatait.

Busz

A határon túli magyar településekre a Volán mellett más busztársaságok is indítanak menetrend szerinti járatokat. Ha eldöntöttük, hogy busszal szeretnénk utazni, érdemes a kiindulási és a céltelepülés nevét, valamint a „busz" szót beírnunk a google keresőjébe, így tudunk böngészni az egyes busztársaságok járatai között. A Volán nemzetközi buszjáratait a http://www.volan.hu/nemzetkozibusz.html linken érhetjük el. A Volán társaságok mellett elég sok menetrend szerinti buszjáratot indít még az Orangeways, ezért az www.orangeways.com oldalon is érdemes körbenézni (a főoldal bal felső részén találunk egy keresőt, itt megadhatjuk, honnan, hova és mikor és hányan szeretnénk utazni, majd a „keresés" ikonra kattintva listázhatjuk a buszjáratokat)!

felsobanya_bodi_to_fuggohid

Telekocsi

Ha inkább autóval utaznánk, érdemes „telekocsit" keresnünk, Oszkárékról már írtunk, olvassátok el! Ennek lényege, hogy betársulunk valakihez, aki éppen akkor és arra a településre utazik, ahova mi is mennénk. Ehhez regisztrálnunk kell valamelyik telekocsi-portálra (az online felületen érhetőek el az utazási információk, pl. az indulás helye, időpontja, sofőr elérhetősége stb.). Néhány telekocsi-oldal ízelítőül:

http://www.oszkar.com

http://www.zivi.hu

http://hovamesz.info

Jó utazást kívánunk!

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Szóljon hozzá!

A hozzászólások utólagos moderálás után jelennek meg az oldalon, ezért nem látja rögtön írását! Üdvözlettel: a Szerkesztők


Biztonsági kód
Frissítés

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

szeptember 2023
HKSZCSPSZV
28293031 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 301

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small