site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Pályázat - Galéria

BejelentkezésKérdező

Felvidék alatt mit értünk ma? 

Facebook

Magyar Civilszervezetek

maci_allo_logo_3

Határok nélkül autóval

PDFNyomtat

uton_felvidekTermészetesen az autósokról sem feledkeztünk meg, hiszen mi is gyakran autóval vágunk neki felderítő körútjainknak. Egy a lényeg, hogy legyünk tudatosak az élet ezen területén is!

Környezetkímélőbb és költséghatékonyabb megoldás, ha tömegközlekedéssel, gyalogszerrel, biciklivel vagy telekocsival tervezzük meg utunkat, de számtalan érv szól az autó mellett is. Lássuk a tudnivalókat.

Ausztria, Szlovákia vagy Szlovénia felé könnyedén átléphetjük a határt, de Horvátország, Románia, Ukrajna vagy Szerbia felé még ellenőrzésen kell átesniük a határátlépőknek. A magyarországi határátkelőhelyek naprakész listáját a rendőrség honlapjáról érhetjük el www.police.hu. Az egyes határszakaszok településeinek neve betűrendben van, így könnyebb a tájékozódás.

Az Itt voltam! oldalán szuper útvonaltervezőt találhatsz. Amiért nekünk nagyon tetszik, hogy magyarul is felismeri a települések neveit, sőt, nem csak útvonalat lehet tervezni, hanem véleményeket, érdekességet is olvashatunk az oldalon, sőt, lehetőség van csak a "szép helyek" listázására is.

A Térkép Kalauz oldaláról ingyenes térképeket tölthetünk le, egy helyen megtalálható Európa szinte összes országának térképe.

kuffner-kastely_autobolGyorsan eljutni egyik városból a másik városba autópályán a legegyszerűbb. Az autopalyan.huoldalon Európa országainak autópályáiról megtalálhatnk minden lényeges infót (sebességhatár, matricadíj, benzinkút stb.).

Szerintünk, ha nem kell nagyon sietni válasszuk inkább a közutakat, hiszen több mindent látunk egy-egy vidékről, ha nem száguldunk száznegyvennel végig a pályán. Erre a legjobb példa felvidéki esetünk, amikor az útról a Diószegen található Kuffner-kastélyt pillantottuk meg - az útikönyvünk persze említést se tett róla...

Bátran biztatunk mindenkit arra, hogyha teheti, akkor térjen le az autópályáról, hogy többet lásson a vidékből, mint tervezte.

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Szóljon hozzá!

A hozzászólások utólagos moderálás után jelennek meg az oldalon, ezért nem látja rögtön írását! Üdvözlettel: a Szerkesztők


Biztonsági kód
Frissítés

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

szeptember 2023
HKSZCSPSZV
28293031 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 301

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small