site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Pályázat - Galéria

BejelentkezésKérdező

Felvidék alatt mit értünk ma? 

Facebook

Magyar Civilszervezetek

maci_allo_logo_3

Héthatáron kétkeréken I.

PDFNyomtat

burgenland_bringaKedvelt módja szűkebb és tágabb környezetünk megismerésének a kerékpározás. Írásunkban igyekeztük összegyűjteni azokat az oldalakat, amelyek segítséget nyújthatnak a kétkeréken közlekedőknek Burgenland és Erdély vidékén.

Magyarországona tájékozódást a következő oldalakról kezdhetjük:

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ Kerékpárút nyilvántartójának oldalán (www.kenyi.hu) a magyarországi kerékpárutak között keresgélhetünk

http://www.holkerekparozzak.hu/turak/blog

http://kerekpartura.lap.hu/kerekparos_terkepek_konyvek/20042948

A MÁV oldalánpedig a biciklikocsival rendelkező vonatokat nézhetjük meg.

Európa

Az Európai Kerékpárút Hálózat az Európai Kerékpáros Szövetség nagyszabású terve, hogy egy egész Európát átszövő kerékpárút hálózatot hozzanak létre. Sajnos a kelet-európai régió útjai igencsak el vannak maradva Nyugat-Európához képest, de bízzunk benne, hogy egyszer tényleg lesz egy szuperjó bringás úthálózat a kontinensen. Ha a google keresőjébe beírjuk az "Eurovelo" kifejezést, szép számmal akadnak cikkek magyarul is. Magyarországot két út érinti, az Atlanti-ócentól a Fekete-tengerig futó EV6, illetve az EV11.

eurovelo

Infó magyarul: http://www.eurovelo.hu/

Infó angolul: http://www.eurovelo.org/

Burgenland

A Fertő-tó körbebiciklizése maradandó élményt nyújt és minimális kerékpáros "előképzettség" sem kell hozzá, annyi pihenőt iktathat be mindenki, amennyit jónak lát. Érdemes a magyarországi szakaszt figyelmesen megtervezni - itt előfordulhat kisebb tévesztés útközben - , de az osztrák oldalon már minden teljesen egyértelműen ki van táblázva.

Magyarul ismertetik az összes útvonalat a burgenland.info oldalon, a cikkek alján pedig letölthető formátumban ott az adott útvonal.

radana_burgenl

A radarena.at oldalról GPS koordinátákkal együtt is letölthetjük a választott útvonalat. Az oldal bal oldalán kiválaszthatjuk a túra hosszát, nehézségét, majd rákattintva kilistázza az elérhető útvonalakat.

Erdély

Kifejezetten kerékpárutakat felvonultató honlapról nem tudunk (ha ön mégis, írjon nekünk az Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet címre).

Néhány oldal, melyek kúrákat kínálnak Erdély területére:

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület folyóiratának (Erdélyi Gyopár) honlapján is találunk infókat túrákról, biciklitúrákról, érdemes megtekinteni.

erdelyi_gyopar

Kerékpárral Székelyföldön fogad bennünket a nyitóoldal, de sajnos a részletes túraútvonalakat nem találtuk az oldalon, ellenben a lap alján találtunk elérhetőséget Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet címen (Pánisz Péter). 

A biketours.ro oldalán is szintén székélyföldi túrát ígérnek, egy próbát megér!

Németh Ferencoldalán is számos hasznos infót találhatunk nem csak erdélyi kerékpártúrákról.

Jó bringázást!

(A kulturált és építő jellegű észrevételeket, tippeket szívesen fogadjuk az Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet címen.)

Bicajos kisokos: http://kerekparosklub.hu/files/downloads/MK-KISOKOS_20140310.pdf

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Szóljon hozzá!

A hozzászólások utólagos moderálás után jelennek meg az oldalon, ezért nem látja rögtön írását! Üdvözlettel: a Szerkesztők


Biztonsági kód
Frissítés

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

szeptember 2023
HKSZCSPSZV
28293031 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 301

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small