site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Pályázat - Galéria

BejelentkezésKérdező

Felvidék alatt mit értünk ma? 

Facebook

Magyar Civilszervezetek

maci_allo_logo_3

Héthatáron kétkeréken II.

PDFNyomtat


felvideken_utazosA határon túli kerékpáros lehetősegeket bemutató cikkünk második része északra, azaz Felvidékre kalauzolja az olvasót. Szlovákia jól kiépített bicikliútvonal hálózattal rendelkezik, a neten is remek keresőoldalak állnak a túrázók segítségére.

Íme néhány magyar nyelvű oldal a tájékozódáshoz:

Kiváló a www.slovakia.travel oldal szuperjó, magyar nyelven is elérhető keresője.

http://www.visitslovakia.com/kerekparozas/

cyklotrasy.freemap.sk egy szlovák nyelvű oldal, ahol aztán jó sok időt eltölthetünk a különféle túrák szervezésével. Használjuk a bal oldali menüsávot, és kattintsunk a "Trasy" "Útvonalak" fülre. A kiindulási pontot jelöljük be a térképen - ha nem látszik a térkép, kattintsunk a térkép bal felső sarkában lévő közelít vagy távolít gombra. Ezután a START kiírás alatt - ha nem tudjuk a GPS koordinátákat, és ez a valószínűbb - található célkeresztre kattintva ("Nakliknúť bod na mape") bejelölhetjük a kiindulási pontunkat. A "Ciel" - "Cél"-nél ugyanez a dolgunk, csak itt a végcélt kell a térképen bejelölni. A "Pridať zastávku" - "Állomás hozzáadása" írásra kattintva értelemszerűen az érintendő állomásokat kereshetjük meg.

"Najrýchlejšia" - "Leggyorsabb" négyzet kipipálásával a leggyorsabb útvonalat keresi meg nekünk a rendszer.
Ha mindezen beállításokkal végeztünk, válasszuk ki a kívánt közlekedési eszközt "Auto" - "Autó", "Bicykel" - "Bicikli", "Pešo" - "Gyalog", "Turistika" - "Túraútvonal".
Végső kattintások: "Vyhľadať" - "Keres" és "Vymazať" - "Töröl".
A kilistázott, részletes találat angol nyelvű, ez sokaknak jelenthet könnyebbséget. ("Dĺžka" - "Az út hossza", "Čas" - "Idő")
Az "Objekty" menüpontban kilistáztathatjuk a helyi látványosságokat "Pamiatky" vagy "Dopravy" "Közlekedés/Forgalom" stb.

felvidek_biciklis

Megjegyzés: a térkép jobb sarkában a következő sorrendben: autós, turista, biciklis és síútvonalak közül választhatunk, illetve a végén van egy "több lehetőség" kategória.

http://cyklotrasy.sk/ bal oldalán a bicikliutakat találjuk betűrendben. Igazán hasznos, ha tudjuk, hogy merre szeretnénk menni.

http://cyklisticke.trasy.sk/ oldalon szintén egy szuper keresőt találhatunk a bicikliutakról, szlovák nyelven. Ezt az oldalt főleg gyermekes családoknak ajánljuk, hiszen a keresési opcióknál beállíthatjuk, hogy "Aj pre cyklovozík" avagy "Biciklis utánfutóval/gyermekhordóval közlekedőknek" is alkalmas utakat listázzon a rendszer.

Kifejezések a menüből: "Kraj", "Región" - közigazgatási egységek (itt segít a térkép is), "Obtiažnosť" - "Nehézség": "všetky" - "minden", "ľahká" - "könnyű", "stredná" - "közepes", "ťažká" - "nehéz", "Dľžka" - "Hosszúság". "Vhodné pre" - "Alkalmas": "horský" - "hegyi", "cestný" - "utcai", "trek" - "túrakerékpár""Výraz" - "(keresendő) Kifejezés"

"Vyhľadať cycklotrasu" pedig itt is a "Bicikliutak keresését" jelenti.

felvideki_bringas

Reméljük, hogy a bőség zavarában mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő útvonalat, a segítségen és információhiányon nem múlik!

Jó bringázást mindenkinek!

(A kulturált és építő jellegű észrevételeket, tippeket szívesen fogadjuk az Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet címen.)

Bicajos kisokos: http://kerekparosklub.hu/files/downloads/MK-KISOKOS_20140310.pdf

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Szóljon hozzá!

A hozzászólások utólagos moderálás után jelennek meg az oldalon, ezért nem látja rögtön írását! Üdvözlettel: a Szerkesztők


Biztonsági kód
Frissítés

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

szeptember 2023
HKSZCSPSZV
28293031 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 301

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small