site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Pályázat - Galéria

BejelentkezésKérdező

Felvidék alatt mit értünk ma? 

Facebook

Magyar Civilszervezetek

maci_allo_logo_3

Határtalan...

Karácsonyi készülődés és közös fenyőfadíszítés

PDFNyomtat

cs1A Csobolyó Művelődési Egyesület apraja és nagyja hetek óta kézműves foglalkozásokkal készül a karácsonyi ünnepekre. Ez mellett meghírdette “A Legszebb karácsonyfadísz” elnevezésű alkotópályázatát  óvodás, alsós , illetve felsős korosztályban,  amelyre idén is nagy számban küldték be munkáikat a gyerekek.  A pályamunkák elbírálásában a Csobolyó ME, Tiskin cvet nőaktíva, Aranykezek egyesület, Moholi Nyugdíjas egyesület és a moholi Helyi közösség képviselői közreműködtek,  akik döntése alapján a következő eremény született:

 

ÖREGFIÚK TALÁLKOZÓJA

PDFNyomtat

A_tallkoz_rsztveviOktóber 7-én került sor a hagyományos Ada-Akasztó öregfiúk mérkőzésére Adán. A vendéglátók a mérkőzés helyszínén fogadták baráti ellenfeleiket. Az üdvözlések tömkelege után rövid beszélgetések, majd a mérkőzésre történő felkészülés következett. A meccs megkezdése előtt egy perc néma csenddel tisztelegtek Kelemen József, a két település közötti kapcsolat megalapózója emléke előtt.

   

HATÁRTALAN OPERA

PDFNyomtat

Hatrtalan_operaVannak olyanok, akik nem hisznek a magyarságban, vagy egyáltalán nem akarják, hogy megmaradjon - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkára az Erkel Színházban tartott Határtalan Opera elnevezésű rendezvényen.

 

FELHÍVÁS - V. Délvidéki Sajó Sándor hazafias versmondó verseny

PDFNyomtat

vancsesz1_tn2017. november 4-én (szombaton) szervezi meg az V. Délvidéki Sajó Sándor hazafias versmondó versenyt a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával!

A magyar költők hazafias verseinek szemléjét 2017. november 4-én tartjuk meg 10:00 órai kezdettel a Nagycsaládos Házban  Péterrévén, Ady Endre 23.

A versenyt a következő kategóriákban bonyolítjuk le:
1. általános iskolás alsós osztály,
2. általános iskolás 5. és 6. osztályok,
3. általános iskolás 7. és 8. osztályok,
4. közép iskolások és
5. felnőttek.

A résztvevőknek 2 verssel kell benevezniük, amelyek közül az egyiknek Sajó Sándor versének kell lennie, míg a másiknak szabadon választott hazafias versnek.

   

Nagyváradon látogatható a neológ zsinagóga!

PDFNyomtat

zsinagoga2Felavatták Nagyváradon a felújított neológ zsinagógát 2015. nov. 27-én, a műemlék épület helyreállítására a helyi önkormányzat a debreceni zsidó hitközséggel társulva nyerte el az Európai Unió támogatását, a Magyarország - Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében.

 

Mozi a Csobolyóban és a Vadvirágban - a Magyar Szó cikke alapján

PDFNyomtat

A moholi Csobolyó Művelődési Egyesület és az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör csatlakozott a MANDA – Magyar Filmek Klubjai a Vajdaságban hálózathoz, amely által lehetőség nyílik az elkövetkezőkben magyar játék-, animációs és dokumentumfilmek ingyenes vetítésére Adán és Moholon.

   

Ökonap Dunaszerdahelyen

PDFNyomtat

20160318_134715_kicsiA Víz világnapja köré szervezett tematikus napot tartottunk Dunaszerdahelyen. Egyben átadtuk a Hagyományok újratöltve pályázat díjait (maga az ökonap volt a közösségi díj) és oklevéllel díjaztuk a CsacsogLyuk ötletét, s az alkotó lányok munkáját! Köszönjük a szervezést Marika Fodornak és a felkészült munkáját az órát tartó önkénteseinknek! (A fotók a Kodály Zoltán Alapiskolában készültek 2016.03.18-án)

 

Kiállítás - Hagyományok újratöltve!

PDFNyomtat

Kiállításon mutatjuk be a Hagyományok újratöltve pályázat legsikeresebb alkotásait! Az alkotások a Verőcei Művelődési Házban várják az érdeklődőket.

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

december 2017
HKSZCSPSZV
27282930 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small