site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Pályázat - Galéria

BejelentkezésKérdező

Felvidék alatt mit értünk ma? 

Facebook

Magyar Civilszervezetek

maci_allo_logo_3

"Szent László, a lovagkirály" - nemzetközi rajzpályázat

PDFNyomtat

2014-05-15_16.04.37

Székely leányka népviseletben büszkén mutatja saját alkotását a Nagyváradon megszervezett díjátadó gálán. Helyszín a nagyváradi Gyermekpalota, ahol határon innen és túl sok száz ember gyűlt össze egy kis teremben, hogy részt vehessenek ezen a szép ünnepségen és izgalommal várják az eredményhirdetést és a díjak átadását május 15-én.


  

A rajzpályázatot a Honvédség és Társadalom Baráti Kör székesfehérvári szervezete, a Katonai Emlékpark-Pákozd, a nagyváradi Pro Liberta Partium Egyesület, valamint a nagyváradi Tanoda Egyesület hirdette meg. A pályázat hadtörténelmi témájú az előző évben meghirdetett a "Szent korona védelmében" elnevzésű gyermekrajzpályázat folytatásaként. A múlt évben megrendezett pályázattól annyiban tért el, hogy a program kétfókuszú. Egyrészt Székesfehérvár az ezeréves város, egy igazi katonaváros, másrészt Nagyvárad, ahol Szent László királyunk végső nyughelyet kapott. A két város a programok szervezésében jelent központot, pályamunkák minden magyarlakta településről érkeztek.

A pályázat célja a történelmi és hadtörténeti érdeklődés felkeltése 8 - 15 éves diákok részére. A pályázatot januárban hirdették meg és május elejéig történt a pályaművek benyújtása. Az első eredményhirdetésre Nagyváradon került sor május 15-én a Festum Varadinum keretén belül. A második helyszín Székesfehérváron lesz júniusban. Közel 1050 pályamű érkezett, a díjátadás kulturálus program keretén belül zajlott.

Írta: Baki Szmaler Györgyi

 

 

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Szóljon hozzá!

A hozzászólások utólagos moderálás után jelennek meg az oldalon, ezért nem látja rögtön írását! Üdvözlettel: a Szerkesztők


Biztonsági kód
Frissítés

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small