site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Pályázat - Galéria

BejelentkezésKérdező

Felvidék alatt mit értünk ma? 

Facebook

Magyar Civilszervezetek

maci_allo_logo_3

V. Hunyad Megyei Magyar Napok

PDFNyomtat

2014-HMMN-481x1024Az együttlét öröme akkor válik igazán értékessé, ha abban minél többen osztozunk - írják a szervezők az V. Hunyad megyei magyar napok eseményének beharangozójában. Mi éppen ezért útra kelünk és néhány programhoz csatlakozunk, tegyék Önök is!

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a már hagyományosnak számító Hunyad Megyei Magyar Napok május 1. és május 11. között. Vendég lesz az EDDA és a 3+2 együttes mellett a Fölszállott a páva népzenei vetélkedő nyertese, a TOKOS Zenekar is Kolozsvárról.

Az V. Hunyad Megyei Magyar Napok mottója „Az együttlét öröme", amely nem más, mint az előző évek eseményeinek következtetése. „A Hunyad Megyei Magyar Napok az együttlétről, a minőségi szórakozásról, a találkozásról, a magyar hagyományok ápolásáról, az identitáserősítésről szól, de ugyanakkor a toleranciáról, a más nemzetekkel való együttélésről és az együttműködésről is. Célunk, hogy minden évben megszólítsuk és megmozgassuk a megye magyarságát, és bizonyosságot mutassunk arról, hogy legalább egy hétig együtt tudunk gondolkodni és érezni, mindannyian azonosulni tudunk egy olyan rendezvénnyel, amelyet az együttlét öröme határoz meg. Ez az együttgondolkodás tesz minket, szórvány magyar közösséget erősekké hitben és cselekedetben is". – vallja a rendezvény főszervezője, Takács Aranka.

A programok nem koncentrálódnak csupán a nagyobb városokra, mint Vajdahunyad, Déva, Petrozsény vagy Lupény, hanem színes eseményekkel várják az érdeklődőket Csernakeresztúron, Szászvárosban, Piskiben, Brádon, Vulkánban és a megye több kisebb és nagyobb településén is. „...próbáljuk színesíteni a rendezvényt és minden évben többletet vinni a magyar napok programkínálatába. Ez egyre nagyobb kihívást jelent, nemcsak azért mert az ötödik kiadáshoz értünk, hanem azért is, mert megismertük igényes közösségünk elvárásait, amelynek eleget kell tennünk! – nyilatkozta a főszervező. Klasszikus és könnyűzenei koncertek, magyar termékek vására, hagyományőrző foglalkozások, néptáncelőadások, vallásos programok, kabaré és színház, kiállítások, könyvbemutatók, vetélkedők és sportrendezvények várják az érdeklődőket – kicsiket és nagyokat – több mint tíz napon keresztül.

Az V. Hunyad Megyei Napok rendevényeire a belépés ingyenes. (Forrás: http://www.hunyadmegyeihirmondo.ro/)

További infók: http://www.hunyad.ro/

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Szóljon hozzá!

A hozzászólások utólagos moderálás után jelennek meg az oldalon, ezért nem látja rögtön írását! Üdvözlettel: a Szerkesztők


Biztonsági kód
Frissítés

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small