site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Pályázat - Galéria

BejelentkezésKérdező

Felvidék alatt mit értünk ma? 

Facebook

Magyar Civilszervezetek

maci_allo_logo_3

Az Ólomkatona - nemzetközi rajzpályázat

PDFNyomtat

Hollo_Blanka__Szilagyi_Alexandra_VandaA Honvédség és Társadalmi Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete idén is meghirdette a honvédelmi és hadtörténeti témajú nemzetközi gyermekrajz-pályázatát.

A pályázatot elindító civil szervezetek kezdeményezésére alkotások készültek Sepsiszentgyörgyön, Gyimesfelsőlokon, Záhonyban, Szentegyházán, Kisvárdán, Örvénden, Lajoskomáromban, Kolozsváron, Sárisápon, Várpalotán, Gyergyószentmiklóson, Kelebián, Makón, Szegeden, Szamosújváron, Alsószentivánon, Nagykanizsán, Kőszegszerdahelyen, Bácsalmáson, Sárkeresztúron, Lövétén, Élesden, Küküllődombón, Csedregen, Tatabányán, Sárbogárdon, Németbányán és Bóly településen. Természetesen a legtöbb alkotás a pályázatunk két központi városából, Székesfehérvárról és Nagyváradról érkezett.

Az idei pályázati felhívásra 357 pályamunka érkezett, s tekintettel arra, hogy sok volt a csoportos alkotás, ezért a ceruzát ragadott fiatalok száma megközelíti négy-százat. Közel négyszáz gyermek, sok-sok család és iskolai közösség foglalkozott nemzetünk hadtörténelmével. Tekintettel a nagy földrajzi szóródásra, két helyszínen rendezik meg az ünnepélyes eredményhirdetéseket és az alkotásokból álló kiállításokat. A Varadinum ünnepségek keretén belül megrendezésre került  a Gyermek Palotában  (Muzeului nr. 2.) az első ünnepélyes dijátadás 2015. május 7-én 17 órakor, Nagyváradon, majd egy hónappal később, – a Nemzeti Összetartozás Napján –,2015. június 4-én 14.30-kor, Székesfehérváron kerül majd megrendezésre az eredményhirdetés és a kiállitás, a Szent István Művelődési Házban (Liszt Ferenc u. 1.) .

   AZOLOMKATONANagyon sokan gyűltek össze a Gyermek Palota dísztermében, hogy az ünnepségen részt vegyenek és a gyerekek nagy izgalommal várták az eredményhirdetést.Természetesen a szülők és a tanárok is nagyon drukkoltak nekik és mindenki megcsodálhatta a szebbnél szebb munkákat. A nagyváradi alkotók most is kitettek magukért, ezért iskolánk a Szacsvay Imre Általános Iskola nagyon sok  ügyes kis és nagy alkotóval büszkélkedhet.A nagyobb korosztály eredményeit fogom itt megemliteni, de természetesen a kissebbek sem maradtak el. Az ólomkatona mint a gyermekek kedvelt játéka ,megragadta fantáziájukat és remek alkotások születtek.
Emléklapban részesültek: Mocsár Márk,András Erik és Fechete Tibor tanulók. Ezüst ceruza díjat (II.ik helyezést) kapott: Tóth Anna-Kyra. Bronz ceruza díjat (III-ik helyezést) kapott: Szeghalmi Beatrix és Különdíjban részesültek: Bogya Jáde, Huszár Szabolcs, közös alkotásért pedig Holló Blanka és Szilágyi Bernadett Blanka. Természetesen a szervezők : Kecse Gabriella és Oláh László a tanárok, és a szülők is sok odaadással támogatták a gyerekeket. A következő egyesületek és szervezetek járultak hozzá a pályázat sikeréhez: TANODA EGYESÜLET, NAGYVÁRAD; a HONVÉDSÉG ÉS TÁRSADALOM BARÁTI KÖR SZÉKESFEHÉRVÁRI SZERVEZETE; a PRO LIBERTA PARTIUM, NAGYVÁRAD és a KATONAI EMLÉKPARK PÁKOZD – NEMZETI EMLÉKHELY.
Reméljük, a további eggyüttműködés Nagyvárad és Székesfehérvár között ugyanilyen sikeres lesz a továbbiakban is, hiszen a gyerekek rengeteg ismeretet elsajátithattak, de ami a legfontosabb, az a nemzeti összetartozás, mivel testvériskolai kapcsolat épült ki a két város között és így a gyerekek közelebb kerülhettek egymáshoz!

Írta: Baki Szmaler Györgyi

2015. május

  

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Szóljon hozzá!

A hozzászólások utólagos moderálás után jelennek meg az oldalon, ezért nem látja rögtön írását! Üdvözlettel: a Szerkesztők


Biztonsági kód
Frissítés

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

május 2023
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 311234

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small