site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

VII. Adai Tavaszi Sportnap

PDFNyomtat

sportnap4Fergeteges visszhangja van az április 18-án lezajlott VII Adai Tavaszi Sportnapnak. A barátságtalan idő sem tartotta vissza a mozgásra vágyókat, akik elmentek a Cseh Károly Általános Iskola tornatermébe, hogy részesei lehessenek a rendezvénynek.

Klucsik Anita zumba,  Kiss Beatrix step, Hangodi Kornélia yoga,  Törtei László zumba,  Szabó Valentina body forming,  Nagy Virginie pilates és a  Kangoo klub Vojvodina tornaóráin nagy számban, mondhatni tömegesen vettek részt a tornázók nemre való tekintet és korhatár nélkül.

Horvat_Eva„Hogy miért fontos a sportnap? Azért, hogy ne a tévénézés legyen a kedvenc sportágunk. Azért, hogy a testünk ne gyengüljön le ellenálló képességünkkel együtt. De legfőképpen azért, mert egy életmódelvet képviselek – válaszolta Horvát Éva, az ADAI TAVASZI SPORTNAP megálmodója és a szervező Pilates Relax Egyesület elnöke – Ez már a hetedik rendezvény, amellyel a rendszeres testmozgást igyekszem népszerűsíteni. Ennek érdekében igyekszem új mozgásformákat is beiktatni a már ismert óratípusok mellé. Idén ez az újdonság a kangoo volt. A Sportnap keretében az egészségtudatos életmód alapját képező testmozgás kap szerepet. A tornaórák típusa választékos. Igyekszem minden korosztály kedvére tenni és így állítottam össze a sportnap programját. Kezdetben külföldi oktatókat vontam be, de mostanra már több mozgástípus lett kedvelt a Vajdaságban is és egyre több olyan helyi és környékbeli edző tartja az órákat, akiket a rendszeresen mozgók már ismerhetnek egy-egy klub vagy egyesület látogatóiként. Azért jutottam el a hetedik rendezvényemig, mert az eddigiek sikerrel zajlottak le, és mert a visszajelzések is ugyanezt igazolták. Amikor a vendégek elégedettek, akkor én is az vagyok. A rendszeres mozgás jó közérzetet is eredményez, növeli az akaraterőt.  Csak egy lépésnyire vagyunk attól, hogy beépítsük a mindennapjainkba és jelen legyen életünkben. A sport és egyáltalán a testmozgás életmód, divat vagy csupán torna. Mindenkinek mást jelent. A sportnap programja során edzőtársaimmal igyekszünk minél több hasznos információt átadni a tudatos mozgás módszereiről, melyek valóban eredményhez vezetnek. Szeretnénk eloszlatni minden tévhitet a kínzó edzések hatékonyságáról. A végső cél a tudatosság, a helyes szemlélet kialakítása, illetve, hogy képes legyen mindenki az életmódváltásra. Joseph Pilates szavaival: „Az embernek veleszületett joga a fizikai tökéletesség.” Gyors és lassú típusú órákat válogattam. A rendezvényhez idén is egészségvásárral csatlakozott az adai Egészségház. Sikeres volt a sportnapi rajzpályázat , amelyet Pesznyák Erika rajztanárnő koordinált.

sportnap1

Szerencsés vagyok, hogy az iskolában és az egészségházban történt igazgatóváltások után is mindkét intézmény partnere maradt ennek az eseménynek. Sőt néhány pedagógus is fontosnak tartja a sportnapot és diákjaival együtt aktívan vesz részt az órákon, vetélkedőkön és a rajzpályázaton is. Örömmel tölt el, hogy  sokan érzik szükségét ennek a rendezvénynek. Váljék mindenki egészségére!”

sportnap2

sportnap3

L. Sz.

Képek: Karácsonyi Sándor

2015. április

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

május 2023
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 311234

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small