site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Itt a farsang, áll a bál! Hagyományos maskarás kavalkád a Vadvirágban

PDFNyomtat

a7f19d11-8889-45f3-9b5a-c258182b3369Az ünnep megtöri a hétköznapok egyszínűségét. Ünnepi időszakban jellemzően egy kicsit másképp viselkedünk és az ünnepnek megfelelő előírásokat, szokásokat követjük. Ha belegondolunk, sok naptári naphoz kapcsolódó alkalom adhat okot az ünneplésre: legyen az születés, keresztelő, esküvő, szüret, karácsony, húsvét, pünkösd vagy a farsang, hiszen különös jelentőséggel bírnak.

A Vadvirág Hagyományápoló Kör idén is megszervezte hagyománnyá vált farsangi mulatságát, amelynek népszerűsége nem csupán a nagy számú résztvevővel mérhető, hanem a csatlakozó farsangolók nemzeti sokszínűsége is igazolja a Kör közösségformáló erejének értékrendjét.e5a4cc01-3080-42dc-bb47-c699088da2d6

A farsangi időszak alkalmat biztosított a népi humor kibontakozására. Rendkívüli szerepe volt a nevetésnek és a kinevettetésnek, valamint nagy hangsúlyt fektettek ilyenkor az evésre, ivásra, mulatozásra is. A szervező ennek tükrében állította össze a maskarás délután programját a résztvevő gyerekek, ifjak és felnőttek számára csapat-és ügyességi játékok formájában, zenés mulatozással és táncházzal. A vidám”viadalok” felelősei Varga Imola és Varga Emese voltak, a táncházat Resócki Rolland vezette, muzsikált Polyák Dániel és zenekara. Finom farsangi falatokkal a szülők támogatták a mulatságot.

a6978242-878f-41c2-906a-477611b73492A több mint száz résztvevő között bőven akadt olyan is, aki nem tagja a Vadvirág Hagyományápoló Körnek, de ez nem volt akadálya az önfeledt mulatságnak. Még a legapróbbak is bátran vettek részt a játékos programban és félénkség nélkül csatlakoztak nagyobbakhoz. A jókedvű maskarások vidám hangulatát fokozta a választékosan bőséges- és az egész délutánt kitöltő program.

Ahogyan különleges jelentőséggel bír az ünnep, a közös ünneplés nem csak színt visz az életünkbe, hanem célt és motivációt, értelmet is ad neki. 

eb720348-060c-4345-9b13-bdceaef57243A Vadvirág HK Farsangi mulatságát a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

                                                                                                    Lajkó Szilvia

                                                                                                képek: Vadvirág HK

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

június 2023
HKSZCSPSZV
293031 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 3012

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small