site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

JUBILEUMI SPORTNAP ADÁN

PDFNyomtat

 14  Az elmúlt kilenc sportnap népszerűségére való tekintettel az adai Pilate-Relax Sportegyesület idén is megszervezte a rendszeres testmozgásra ösztönző X. Adai Tavaszi Sportnapot. A tíz évvel ezelőtt „Tegyél egy lépést az egészségedért” mottóval megindított kezdeményezés mára egy új szemlélet hírdetője is.

Április 14-én az adai Műszaki Középiskola sportcsarnoka adott otthont a rendezvénynek, ahol többféle sportolási lehetőségbe többek között kangoo-ba, crossfit-be, gymstick muscle-be, dinamikus yoga-ba, pilates-be és zumba-ba nyerhettek betekintést és egyben vehettek részt a testmozgásra vágyók, érdeklődők.

1

„Meggyőződésem, hogy napjainkban a sportnak, elsősorban a tömeg – és szabadidősportnak pedagógiai és egészségügyi szempontból kiemelt szerepe van. Társadalmunk mozgáshiánya és életmódja szemléletbeli hiányosságokra vezethető vissza. A mozgás szeretete elsősorban szemlélet és nevelés kérdése.A sport pozitív tulajdonságaiszinte azonnal érezhető változásokat idéz elő a szervezetben.Továbbá a rendszeres testedzés sokféle segítséget adhat a test súlyának megőrzése mellett tásras kapcsolatok kialakításának lehetőségét, az önbizaolm további növekedését és a testi-lelki harmónia elérését.”- hangsúlyozta Horvát Éva a Pilates-Relax elnöke, a program szervezője.

4 

A sportnap keretében alkotópályázat is lett hírdetve a Műszaki Középiskola tanulói számára, akik  leleksedéssel és nagy számban ki is használták ezt a lehetőséget . a Pályázatok díjátadója a Sportnao keretében bonyolódott le.

6

„Nem a jubileumi X. Sportnap volt a programsorozat csúcspontja – természetesen ez visszavezethető arra, hogy a rendezvény anyagi vonzata miatt nem volt lehetőség neves oktatók részvételét finonszírozni az alacsony községi támogatásból, ugyanakkor érezhető az elvándorlás miatti létszámcsökkenés, illetve egyfajta érdekltelenség, közönyösség a közösségi programok iránt. Felmerül a kérdés: éremdes-e tovább csinálni? Azonban, ha csak 1-2 emberben tudatosul a testmozgással kiegészített életforma, az, hogy figyeljen oda magára és ne másoknak igyekezzen megfelelni, hogy magénal érezze azt, amit csinál, akkor már megérte. A Pilates-Relax Sportegyesület vezetőjeként küldetésemnek érzem, hogy tegyek a közösségért. Visszetkinte az Adai Tavaszi Sportnap tíz évére elmondhatom, hogy sikerült mozgásra bírnom minden korosztályt és minkét nemet. Ez mellett tíz éve vezetem a pozitívan működő egyesületemet és büszke vagyok arra, hogy a tagságban tudatosult a rendszeres testmozgás fontossága, a családom támogat és gyermekim is követői ennek az életmódnak.”- mondta el Horvát Éva.

89711

12 16 

Lajkó Szilvia

fotókat a Pilates-Relax Sportegyesület bocsátotta rendelkezésre

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

szeptember 2023
HKSZCSPSZV
28293031 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 301

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small