site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Mozi a Csobolyóban és a Vadvirágban - a Magyar Szó cikke alapján

PDFNyomtat

A moholi Csobolyó Művelődési Egyesület és az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör csatlakozott a MANDA – Magyar Filmek Klubjai a Vajdaságban hálózathoz, amely által lehetőség nyílik az elkövetkezőkben magyar játék-, animációs és dokumentumfilmek ingyenes vetítésére Adán és Moholon.

A tervek szerint havonta három filmet mutatnak be a két filmklubban.  

– A magyar kormány 2011 nyarán hívta életre a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézetet (MANDA) mint önálló közgyűjteményt, ami páratlan magyar filmgyűjteménnyel rendelkezik. A közgyűjtemény által 1915 és 2010 között készített magyar filmtörténeti és sikerfilmek tekinthetők meg, így a vetítésekhez 1200 játék-, dokumentum- és animációs filmből válogathatunk – magyarázta Lajkó Szilvia. – A MANDA tárházának filmjeiből kerül majd vetítésre a moholi Közösségi házban és a Vadvirág székházában. A filmvetítésekkel a mozizás élményét és varázsát szeretnénk visszahozni, valamint közösségi programot nyújtani. Azt szeretnénk, hogy ez közösségformáló program legyen, és egy-egy vetítés után a résztvevők kötetlenül beszélgessenek a filmről. A közösségteremtés mellett fontos célunk a klasszikus és kortárs magyar filmalkotások népszerűsítése, hiszen a környéken ilyen jellegű filmalkotásokat rendszeresen nem vetítenek. Reméljük, hogy az iskolák és az iskoláskor előtti intézmény is lehetőséget lát a filmklubban, és csatlakoznak, hogy a növendékek és a diákok látogassák a vetítéseket. Szívesen fogadjuk a polgárok és az oktatási intézmények javaslatait, hogy milyen filmalkotásokat szeretnének megtekinteni, és az igényeknek megfelelően kérjük majd a feltöltéseket a MANDÁ-tól – közölte a koordinátor. 

http://www.magyarszo.com/hu/3018/vajdasag_ada/144213/Mozi-a-Csoboly%C3%B3ban-%C3%A9s-a-Vadvir%C3%A1gban.htm

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

szeptember 2023
HKSZCSPSZV
28293031 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 301

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small