site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Karácsonyi készülődés és közös fenyőfadíszítés

PDFNyomtat

cs1A Csobolyó Művelődési Egyesület apraja és nagyja hetek óta kézműves foglalkozásokkal készül a karácsonyi ünnepekre.  Ez mellett meghírdette “A Legszebb karácsonyfadísz” elnevezésű alkotópályázatát óvodás, alsós , illetve felsős korosztályban, amelyre idén is nagy számban küldték be munkáikat a gyerekek. A pályamunkák elbírálásában a Csobolyó ME, Tiskin cvet nőaktíva, Aranykezek egyesület, Moholi Nyugdíjas egyesület és a moholi Helyi közösség képviselői közreműködtek, akik döntése alapján a következő eremény született:

Óvodás kategória:1. Berec Helga, 2. Bozsonyi Gordos György

Alsósok: 1. Novak Radonic ÁI 1.c osztálya, 2. 3.a osztály, 3. 4.a osztály, vígasztdíj 3.b osztály

Felsősök: 1. Muzslai Erika, 2. Szabó Dorka, 3. Ana Baić

A pályázat eredményhírdetésére december 2-án került sor. A nyertesek ajándékát a Gaby plus könyvkereskedés és a Csobolyó ME  biztosította.

Az eredményhírdetést fenyőfadíszítés követte, amelyet Sebők Sándor moholi lakos ajánlott fel a Csobolyó ME számára, illetve Patyi Lajos, Mikus Ervin, Kaszás  Csaba és Báity Ferenc állítotak fel a moholi kultúrotthon előtt. A fenyőfára a pályázatra beérkezett alkotások kerültek elkészítőik és szüleik közreműködésével. A karácsonyfa megvilágítását a moholi Helyi közösség biztosítja. A közösségépítő esemény résztvevői számára a Tiskin cvet nőaktíva és a moholi nyugdíjas egyesület tagjai biztosítottak süteményt, a Mol u srcu civil szervezet pedig üdítővel járult hozzá a nemzetiségében sokszínű eseményhez.

A kezdeményezés elsődleges célja, hogy a gyerekek tudatosan készüljenek a karácsonyra, és megtanulják: nemcsak az lehet szép és értékes, amit készen lehet vásárolni, hanem sokkal nagyobb értékkel bír az, amit ők maguk készítenek el. A nemzetiségében színes esemény, amelyben gyermek és felnőtt egyaránt rész vett, ünnepi díszbe öltöztette a kultúrotthon környékét , de ez által aktív és fontos részesei lettek lakókörnyezetük tudatos formálásnak miközben átélhették a  közösséghez való tartozás fontosságát , illetve  a közös alkotás élményét – jegyezte meg Lajkó Mária, a Csobolyó ME kultúrfelelőse.

Lajkó Szilvia

Fotók: Csobolyó ME

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

június 2023
HKSZCSPSZV
293031 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 3012

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small