site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Jelmezes, lovas télbúcsúztató felvonulás és farsangi mulatság

PDFNyomtat


Február 10-én Mohol fergeteges farsangi hangulattal búcsúztatta a telet. A Csobolyó Művelődési Egyesület által szervezett harmadik Farsangfarka Fesztiválon volt  minden, ami elengedhetetlen a farsangoláshoz: maskarások, kiszebáb, farsangi fánk, vidám  zenés előadás, álarcos felvonulás, lovas kocsikázás.

A moholi Csobolyó Művelődési egyesület rendezvényének szervezéséhez idén csatlakozott a helyi Zöldike Természetvédelmi civil szervezet, melynek tagsága nagy méretű kiszebábút készített és biztosított egy pótkocsit a maskarások szállítására, valamint lovas fogatos kocsikkal érkeztek az adai Halász József Lovas klub kocsisai is az ünneplők örömére, hiszen a gyalogolni nem kívánó jelmezesek őket is választhatták segítségül az úti cél megtételében. 

1

A Mohol központját övező utcákat maskarások lepték el. A rendezvény legnépszerűbb és leglátványosabb programeleme a lovas - álarcos felvonulás, melynek keretében pazar, látványos kiszebáb égetésre került sor a helyi Önkéntes Tűzoltó Testület felügyelete mellett. A télűző program  természetesen nem múlhatott el ez alkalommal se hagyományos farsangi fánk nélkül, amelynek elkészítésében a Csobolyó ME mellett az helyi Idősek Otthona közreműködött. A több, mint ötszáz fánkot a szülők és a szervező egyesület aktivistái édesítették házi készítésű lekvárral, így kínálták az útjukat megjáró maskarásokat – monda el Lajkó Mária, a Csobolyó ME kultúrfelelőse.

2A moholi téltemetés hírére szép számmal jött el a falu apraja és nagyja, de a környékről is érkeztek, sőt a magyarországi Klárafalváról is csatlakoztak. Az anyaországból érkezett vendégeket a moholról elszármazott Éberhart Mihály invitálta szülőfalujába, akik vidám színpadi produkcióval hálálták meg a vendégfogadást.

Az egykori moholi busójárás utódjaként felelevenített farsangi felvonulás egyre népszerűbb a helybeliek között és méltó befejezése a farsangi időszaknak.

mohol_kiszebab_egetes

Lajkó Szilvia

fotó: Csobolyó ME

2018. február


IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

szeptember 2023
HKSZCSPSZV
28293031 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 301

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small