site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Környezeti nevelés

PDFNyomtat

mohol_kornyezeti neveles1A Zöldike természetvédelmi civil szervezet fő céljainak megvalósítása érdekében a mezőgazdasággal való együttműködést is szorgalmazza, és igyekszik segítkezni folyamatos munkaakciók keretbén is a mezőgépek útjait szegélyező fák metszésével és az azokat övező terület rendezésével.

A szervezet nagy hangsúlyt fektet a környezeti nevelésre is, mivel meggyőződésük szerint a gyermekek környezettudatos nevelése a közvetlen- és a közvetett környezet megóvásának alapkövét jelenti.

A környezet és a természet iránti felelősség kialakítása mindig jelen volt az emberiség történetében, de az ember és az őt körülvevő természet közötti kapcsolat hangsúlyossága, szemlélése változott az egyes történelmi korokban. A környezeti nevelés csak akkor lehet hatékony és eredményes, ha megfelelő társadalmi háttérrel is rendelkezik. Egy a környezeti problémákra nem figyelő, helytelen szemléletű társadalomban eredményes környezet- és természetvédelmi oktató-nevelő munkát nem lehet végezni. Ezért szükség van közvetlen vagy közvetett módon minden olyan ismeretterjesztő, szemléletformáló tevékenységre, amely felhívja az emberek figyelmét a környezetvédelmi problémákra, valamint ezek következményeire” – hangsúlyozta Báity Ferenc, a Zöldike elnöke.

mohol_kornyezeti neveles2A túrkevei ( Magyarország) Giligán Természetvédelmi és Hagyományőrző egyesület 2017 tavaszán “ Vajdasági fiatalok közösség szervezése a helyi és magyarországi civil szervezetek segítségével” címmel pályázata támogatásra került és elsődleges célja és lényege, hogy a vajdasági fiatalok környezettudatosságánal erősítése , illetve a programok alati ösztönzése a közösségszervezésre. A Giligán Egyesület első lépésként a vajdasági szervezetekkel vette fel a kapcsolatot, elsőként a Zöldike természetvédelmi civil szervezetet kereste fel. A közösségszervezés első állomásának programját az ózonréteg világnapjára emlékezve a Giligán Egyesület a Zöldike természetvédelmi civil szervezettel és az Ökobecse Egyesülettel közösen valósítottak meg az óbecsei Goran Parkban: szeptember 15-én ezen a programon a Sever Đurkin Általános Iskola diákjai és a ŠOSO „ Bratstvo” iskola diákjai vettek részt.

Az ózonréteg világnapjára való megemlékezésen túl több környezet-és természetvédelmi foglalkozáson vehettek részt a gyerekek. A második állomás alkalmával szeptember 30-án a Giligán és Zöldike Egyesületek a moholi Általános Iskola diákjaival a bánáti makkosban szerveztek túrát. A helyszínre lovaskocsikkal érkeztek, majd sétálva tették meg a felfedező körutat az egyesületek szakembereinek, Szász Béla, Tóth László és Dr. Miklós Ferenc kíséretében. A következő állomásként február elején környezetvédelmi előadás keretében környezetvédelmi totót töltettek ki a moholi gyerekekkel, illetve Adán a 16 éven felüli fiatalokkal és felnőttekkel. A program az emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével valósult meg.

A környezetvédelmi tudatformálás célja a környezettudatos magatartás, a környezetért felelős életvitel elősegítése. Ahogy azt Lehoczky János is írta: „A környezeti nevelés célja többrétegű, nem csupán a környezetvédelmi ismeretek átadása. A személyiség egészére igyekszik hatással lenni, így a tudatra ismeretekkel, az érzelmekre élményekkel, és az akaratra célratörő tevékenységekkel.” – zárta gondolatát Báity.

Lajkó Szilvia

Fotók: Zöldike

2018

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

június 2023
HKSZCSPSZV
293031 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 3012

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small