site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Péterréve

PDFNyomtat

peterreve_templom"Péterréve megközelítőleg ezer esztendőt tudhat már maga mögött, de ez a vidék már jóval előtte lakott volt. Valaha több mint 10 000 lelket számlált ez a kis település, de sajnos mára már csak alig 7000 lelket számlálhatunk. Mindezek ellenére töretlenül meg tudta őrizni kellemes, vidékies hangulatát. Sajnos az idősek között egyre nagyobb az elhalálozás, a fiatalok között pedig az elvándorlás aránya. Pedig szülőfalunk még számtalan kiaknázatlan lehetőséget kínál vagy éppen rejteget számunkra, melyeket észre sem veszünk a mindennapokban.

... természeti kincsekben gazdag vidék vagyunk, a jó minőségű termőföldjeinkről nem is beszélve, amelyek megművelésével és a Jóisten segedelmével oly sok család asztalára juttatja el a mindennapi kenyerünket. A túlzsúfolt városok lakói manapság már ha tehetik, pontosan olyan nyugodt természetet és ember közeli életteret keresnek maguknak, mint a mi kis szeretett falunk.

Falunk lakosságának nagy részét magyarok alkotják, de élnek itt békében más nemzetek is szép számmal. A nyelveink, vallásaink, kultúráink és szokásaink elegyéből és a sajátos népi életfelfogások, viselkedési normák összeolvadásából jött létre Péterréve sajátos és egyben utánozhatatlan arculata. Sajnos ma már a „fehér-pestis" felénk is érezteti negativ hatásait. Sokszor hallani manapság a panaszt és siránkozást ember társainktól, hogy „mennyire nincs élet itt". Ilyenkor mindig egy kedves barátom szavai jutnak eszembe, hogy: - Lehet, hogy ez igy van. Azonban te (magad), mit tettél azért, hogy ez ne így legyen, hogy ez megváltozzon? Nekünk fiataloknak, fiatal felnőtteknek ma már nem lenne szabad a dolgok nem létén siránkozni. Éppen ellenkezőleg. Azon kell fáradozni, hogy megteremthetjük azokat a bizonyos hiányzó dolgokat. "

Részlet Dóka András pályamunkájából.

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Szóljon hozzá!

A hozzászólások utólagos moderálás után jelennek meg az oldalon, ezért nem látja rögtön írását! Üdvözlettel: a Szerkesztők


Biztonsági kód
Frissítés

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

szeptember 2023
HKSZCSPSZV
28293031 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 301

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small