site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

A népművészet mestere

PDFNyomtat

nagyimecs_alkotasNagy- Imecs Zsuzsa - népművész és művész a közösség szolgálatában

 A Bolyai Nyári Akadémia művészeti továbbképzőjén ismerkedtem meg a székelyudvarhelyi származásúm Nagy -Imecs Zsuzsával. A 22 Bolyai Nyári Akadémia a továbbképzést Székelyudvarhelyen tartotta , a tanfolyam  címe: Módszerek és stratégiák a differenciált művészeti oktatásban.(Készségfejlesztés, képzőművészeti technikák.)

Lelkes csapat gyűlt össze , hogy az előadótanárok és foglalkozásvezető tanárok útbaigázításával képezzék magukat. Következő cikkemben a továbbképzésről írok bővebben, de most Zsuzsáról szeretnék írni, aki belopta magát a szívembe lelkesedésével , alkotási odaadásával  és tanulni akarásával.

nagy_imecs_zsuzsaNehéz egy pár mondatban összesűríteni a mondanivalót, főleg olyan emberről akiről rengeteget lehetne írni. Nagy-Imecs Zsuzsa építészeti technikumot végzett, a szakmában dolgozott, majd később a bútoriparban. Az Intarzia  faipari szaklap elindítója, szakcikkeket közöl és konferenciákat szervez. Első önálló képzőművészeti tárlatára 2012-ben került sor, a székelyudvarhelyi Városi Könyvtár látvány- és hangzóanag tárában. A 2012-ben  60 évet betöltött művész a Bethlen Gábor Általános Iskola könyvtárából vonult nyugdíjba. A képek motívumain és színhasználatán jól látszik bútorfestő múltja, pártoló és aktív tagja az Udvarhelyszéki Fafaragók Szövetségének, ami újabban az Udvarhelyszéki Népművészek Szövetsége néven működik és tagja a Romániai Magyar Népművészek Szövetségének. A népművészet bűvölete gyerekkorától végigkíséri, Küküllőkeményfalván parasztházat vásárolt a család, gyűjteményükben régiés népművészeti alkotásokat láthatunk.

nagy_imecs_zs_alkotasKovács Árpád művészettörténész a következő képpen jellemzi Nagy Imecs Zsuzsa alkotói egyéniségét: „sokoldalú, minden szépre,  jóra maximálisan nyitott ember”, akinek „elsődleges célja a teremtés,az alkotás, a gyönyörködtetés és az  ezzel való nevelés, az esztétikai és vizuális élmény megteremtése." Évről-évre képezi magát,a gyimesi és csíkrákosi alkotótáborok lelkes tagja és nem utolsó sorban évek óta részt vesz a Bolyai Nyári Akadémián. Alkotásain meglátszik a kísérletező kedv és az alkotás végtelen gyermeki öröme, aki folyamatosan "alkot ", lélekben és alkotásaival  egyaránt közöséget formál. A pasztell-technikával készült alkotásain vissza köszönnek a magyar népi díszétő elemek, a tulipán-,páva-, virágmotívumok. Ezeket a motívumokat variálja sajátos módon és tölti meg jelképes,új  tartalommal. Jellemző munkáira a kísérletező kedv, teret kap a művészi fantázia és természeresen a magyar lélekből áradó szépteremtés. Kívánunk Zsuzsanak további töretlen alkotókedvet , kitartást és természetesen újabb kiállitásokat! Remélem jövőre is találkozunk a Bolyai Nyári Akadémián!

Írta:Baki Szmaler Györgyi

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Szóljon hozzá!

A hozzászólások utólagos moderálás után jelennek meg az oldalon, ezért nem látja rögtön írását! Üdvözlettel: a Szerkesztők


Biztonsági kód
Frissítés

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

május 2023
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 311234

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small