site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Pályázat - Galéria

BejelentkezésKérdező

Felvidék alatt mit értünk ma? 

Facebook

Magyar Civilszervezetek

maci_allo_logo_3

A pacséri gyógyvíz

PDFNyomtat

Nyár elején adták át az újonnan épült pacséri tófürdőt. A település tava nem akárámilyen tó, hanem sóstó. Ezt kihasználandó Pacsér (Pačir) egy olyan komplexum beruházásában vett részt, mely nem csak munkahelyet és pihenésre, gyógyulásra alkalmas fürdőt jelent a környékbelieknek, hanem "turistacsalogatót" is. Kedves rokonaink már többször is kipróbálták a fürdőt, ők ajánlották, hogy nézzük meg mi is. Írásom előzetes tájékozódásom eredménye.
A vizsgálatok szerint a tó vize nem csak termál-, hanem gyógyvíz is, mert számos jótékony ásványi anyagot tartalmaz. 1400 méter mélyről tör fel a 72°C -os víz, mely a felszínre érve 28-32 °C -ra "hül le". Mint minden gyógyvízben, ebben sem szabad 25-30 percnél tovább pancsolni, fürdőzésünket mindenképpen meg kell szakítani kisebb-nagyobb szünetekkel. A rokonságban gyerekek is vannak, akiknek éppen iskolakezdés előtt fogta be a bőrüket feketére a magas ásványianyag-tartalommal rendelkező gyógyvíz. Szerencsére évnyitóra lekopott a "kosz". :)
Állítólag tényleg remek a víz, jót tesz a fáradt, igénybe vett izomzatnak, izületnek. Hölgy rokonaink pedig bársonyos bőrről számoltak be. Mi biztosan kipróbáljuk, a tervek szerint akkor, amikor már kint kellő hideg lesz, hogy jól essen a meleg vízben "párologni".
 
Website:http://pacir-banja.rs/index.html
E-mail:
Hely:
  • Szerbia
Szerző:Betka L.
Created:2014-09-11 14:11:20
IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Szóljon hozzá!

A hozzászólások utólagos moderálás után jelennek meg az oldalon, ezért nem látja rögtön írását! Üdvözlettel: a Szerkesztők


Biztonsági kód
Frissítés

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

május 2023
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 311234

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small