site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Pályázat - Galéria

BejelentkezésKérdező

Felvidék alatt mit értünk ma? 

Facebook

Magyar Civilszervezetek

maci_allo_logo_3

Határtalan...

JUBILEUMI SPORTNAP ADÁN

PDFNyomtat

 14  Az elmúlt kilenc sportnap népszerűségére való tekintettel az adai Pilate-Relax Sportegyesület idén is megszervezte a rendszeres testmozgásra ösztönző X. Adai Tavaszi Sportnapot. A tíz évvel ezelőtt „Tegyél egy lépést az egészségedért” mottóval megindított kezdeményezés mára egy új szemlélet hírdetője is.

 

Környezeti nevelés

PDFNyomtat

mohol_kornyezeti neveles1A Zöldike természetvédelmi civil szervezet fő céljainak megvalósítása érdekében a mezőgazdasággal való együttműködést is szorgalmazza, és igyekszik segítkezni folyamatos munkaakciók keretbén is a mezőgépek útjait szegélyező fák metszésével és az azokat övező terület rendezésével.

A szervezet nagy hangsúlyt fektet a környezeti nevelésre is, mivel meggyőződésük szerint a gyermekek környezettudatos nevelése a közvetlen- és a közvetett környezet megóvásának alapkövét jelenti.

   

Jelmezes, lovas télbúcsúztató felvonulás és farsangi mulatság

PDFNyomtat


Február 10-én Mohol fergeteges farsangi hangulattal búcsúztatta a telet. A Csobolyó Művelődési Egyesület által szervezett harmadik Farsangfarka Fesztiválon volt  minden, ami elengedhetetlen a farsangoláshoz: maskarások, kiszebáb, farsangi fánk, vidám  zenés előadás, álarcos felvonulás, lovas kocsikázás.

 

Karácsonyi készülődés és közös fenyőfadíszítés

PDFNyomtat

cs1A Csobolyó Művelődési Egyesület apraja és nagyja hetek óta kézműves foglalkozásokkal készül a karácsonyi ünnepekre. 

   

ÖREGFIÚK TALÁLKOZÓJA

PDFNyomtat

A_tallkoz_rsztveviOktóber 7-én került sor a hagyományos Ada-Akasztó öregfiúk mérkőzésére Adán. A vendéglátók a mérkőzés helyszínén fogadták baráti ellenfeleiket. Az üdvözlések tömkelege után rövid beszélgetések, majd a mérkőzésre történő felkészülés következett. A meccs megkezdése előtt egy perc néma csenddel tisztelegtek Kelemen József, a két település közötti kapcsolat megalapózója emléke előtt.

 

HATÁRTALAN OPERA

PDFNyomtat

Hatrtalan_operaVannak olyanok, akik nem hisznek a magyarságban, vagy egyáltalán nem akarják, hogy megmaradjon - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkára az Erkel Színházban tartott Határtalan Opera elnevezésű rendezvényen.

   

FELHÍVÁS - V. Délvidéki Sajó Sándor hazafias versmondó verseny

PDFNyomtat

vancsesz1_tn2017. november 4-én (szombaton) szervezi meg az V. Délvidéki Sajó Sándor hazafias versmondó versenyt a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával!

A magyar költők hazafias verseinek szemléjét 2017. november 4-én tartjuk meg 10:00 órai kezdettel a Nagycsaládos Házban  Péterrévén, Ady Endre 23.

A versenyt a következő kategóriákban bonyolítjuk le:
1. általános iskolás alsós osztály,
2. általános iskolás 5. és 6. osztályok,
3. általános iskolás 7. és 8. osztályok,
4. közép iskolások és
5. felnőttek.

A résztvevőknek 2 verssel kell benevezniük, amelyek közül az egyiknek Sajó Sándor versének kell lennie, míg a másiknak szabadon választott hazafias versnek.

 

Nagyváradon látogatható a neológ zsinagóga!

PDFNyomtat

zsinagoga2Felavatták Nagyváradon a felújított neológ zsinagógát 2015. nov. 27-én, a műemlék épület helyreállítására a helyi önkormányzat a debreceni zsidó hitközséggel társulva nyerte el az Európai Unió támogatását, a Magyarország - Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében.

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

szeptember 2023
HKSZCSPSZV
28293031 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 301

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small