site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Pályázat - Galéria

BejelentkezésKérdező

Felvidék alatt mit értünk ma? 

Facebook

Magyar Civilszervezetek

maci_allo_logo_3

Délvidéki interjúk

Délvidéki Interjúk - Kis Zoltán

PDFNyomtat

kis_zoltanKis Zoltán, Óbecse

Mi volt számodra a legrosszabb időszak? Hogyan emlékszel vissza erre?

A háború, a besorozás, az infláció nem egyetlen esemény volt, hanem egy folyamat. És arra nincs recept, hogy ezt hogyan lehet túlélni. Én is csak egyes időszakokról tudok mesélni, mert közben rengeteg minden történt. Amikor a harctéren voltam, a feleségem éppen gyermeket várt, a kislányunk pedig 10 hónapos volt. Rettentően nehéz volt, hiszen azt sem tudtam, mi van itthon, ott meg volt, ami volt… Amikor hazajöttem, összecsomagoltam a családot, és lementünk a montenegrói tengerpartra egy hétre. Utólag visszagondolva nem tudom, miért csináltam ezt.  Egyszerűen csak így éreztem helyesnek.

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook
 

Délvidéki interjúk - Horvát Zoltán

PDFNyomtat

Horvát Zoltán, Óbecse

Mesélnél arról, hogy hol, s hogy hogyan ért téged az újrakezdés?

Én 1989-ben nősültem, aztán kitört a háború. Aránytalanul sok magyart mozgósítottak, ezért sok embert indult Angliába és Kanadába. De valahogy mégis inkább a szerbek mentek külföldre, nem mi.

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook
 

Délvidéki interjúk - Bogár Attila

PDFNyomtat

Bogár Attila, Óbecse

Hogyan élted meg az újrakezdés éveit?

A szó szoros értelmében nem volt nekem újrakezdés, nekem kezdés volt. 1972-ben születtem, ’91-ben vonultam be 15 hónapra. Mikor elmentünk, még szebb élet volt, aztán jött az embargó, a pénzhiány. Fogságban is voltam néhány napot. Féltünk persze, de aztán elkezdtünk beszélgetni, hogy hagyjuk már egymást… Nemrég még együtt éltünk.

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook
 
 

Délvidéki interjúk - Acsai Sándor

PDFNyomtat

Acsai Sándor, Óbecse

Szabadka és Újvidék között körülbelül félúton található Óbecse város, ahol az ott élő magyar kisebbség tagjaival találkoztunk. A háborús időszak óta eltelt idő nehézségeiről, és az újrakezdésükről beszélgettünk velük. Itt találkoztam Acsai Sándorral, aki fiatal férfiként élte át ezt az időszakot, mára már két gyermek édesapja, és a helyi élelmiszer feldolgozó gyárban, villanyszerelőként dolgozik. 

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook
 

Délvidéki interjúk - Link Lajos

PDFNyomtat


Ifjabb Link Lajos a bombázások idején éppen diák volt. Nem akarta, hogy elvigyék katonának, ezért 1999-ben Budapestre ment. Ahogy meséli, akkoriban még nem igazán voltak tervei, annyit tudott csak biztosan, hogy ahhoz, hogy meg tudjon élni, dolgozni kell valamit. Egy nyomdában kapott munkát. Szeretett Budapesten élni, tetszett neki a város, de mindig érezte, hogy a szíve visszahúzza a szülőföldjére, a Vajdaságba, Törökbecsére. Egy év elteltével haza is költözött.

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook
 
 

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small