site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

HATÁRTALANUL! - Színes tánc és zenei kavalkád

PDFNyomtat

2014.november_006Az adai Bartók Béla alsófokú zeneoktatási és nevelési iskola három napig látta vendégül a békéscsabai Premier Művészeti szakközépiskola és szakiskola diákjait és kísérő tanárait, akik a Határtalanul! program keretében megnyert projekt megvalósításának első részét igyekeztek megvalósítani adai tartózkodásuk idején.

A Határtalanul! 2014-es meghirdetett pályázatra  a békéscsabai iskola Színes kavalkád a tánc és zene világában címmel pályázott az adai Bartók Béla zeneiskola testvériskolájaként és megnyerte azt.

A két iskola kiválasztott diákjainak közös projektterméket is kellet alkotnia,  amelynek keretében Észak-Bánsági táncokat, lakodalmast mutattak be. A közös produkciót Resócki Rolland adai néptánc oktató és koreográfus tanította be. A közös műsor elkészítésére két délelőtt és két délutáni próba állt rendelkezésére november 3-a és 5-e között, ugyanis a projektum első részének gáláját november 5-én tartották meg az adai színházteremben egy pályázatismertető és a társiskolák profiljának bemutatása után.  Az iskolák bemutatkozása diákjaik szereplésén keresztül valósult meg, amely után gálazáróként a fergeteges közös produkció okozott felejthetetlen élményt.

A pályázat második részére 2015 tavaszán kerül sor Békéscsabán, amikor az adai zenedések utaznak testvériskolájukba, hogy újabb közös produkciót hozzanak létre a határtalan zene világában.

Bács Annamária, az adai Bartók Béla zeneiskola igazgatónője elmondta, hogy ez a pályázat igen nagy lehetőség az intézménynek és diákjai számára is. Annak ellenére, hogy az alkotásra igen kevés idő volt, igazán sikerrel zajlott le az a három napos találkozó, amíg a Premieresek Vajdaságban tartózkodtak, hiszen a környék megismertetése is fontos része a pályázatnak. Ennek érdekében Szabadka, Zenta, Óbecse, Újvidék, Csurog, Törökbecse, Nagykikinda és Magyarkanizsa néhány nevezetessége és látnivalója is úti célja volt a békéscsabai iskola képviselőinek. Tavaszra az adai diákok is több magyarországi településre jutnak majd el a programnak köszönhetően.

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

május 2023
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 311234

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small