site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Vadvirág Karácsony 2014

PDFNyomtat

Vadvirg_Karcsony_2014_027

A nagy jelentőséggel bíró téli ünnep a békesség sugallatával kerekedik felül a hétköznapjainkon és alkalmat ad az odafigyelő érzelmek elmélyülésére. E gondolat köré fogalmazta meg az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör idei karácsonyi műsorát, melyet december 20-án telt ház előtt mutatott be minden csoportjának közreműködésével.

– Az idei a huszonharmadik karácsonyi műsorunk. Nagy öröm ez számunkra, különösen azért, mert minden évben egyre nagyobb létszámú tagsággal dicsekedhetünk, ez által gazdagabb produkciókkal tudunk fellépni. Az idei műsorunkat november elején kezdtük el szervezni. Úgy érzem, a rendezvény sikeres volt, nagyon sokan eljöttek, ami nemcsak azért volt fontos számunkra, hogy sokan lássák a produkcióinkat, hanem azért is, mert a műsorhoz kapcsolódóan jótékonysági akciót szerveztünk a dreai Lurkóház javára. Az est bevételét is nekik ajánlottuk fel és az összegyűjtött adományokat az ünnepséget követően az egyesület székházában adtuk át a Lurkóház illetékeseinek. - magyarázta Varga Lívia, a Kör elnöke, majd hozzátette- szeretnénk a nöendékeinket arra nevelni, hogy minél érzékenyebbekké váljanak a jótékony jellegű társadalmi szerepvállalás iránt. A tavalyi évben első alkalommal szembesültek testközelből a lurkók helyzetével. Ez alkalommal, nemcsak a műsor vendégei votak a Lurkóházasok, hanem együtt ünnepeltek a székházban a vadvirág aprajával és nagyjával.

Az ünnepi műsor vendége volt még Bővíz László beodrai plébános, aki a műsor elején megosztotta karácsonyi gondolatait az egybegyűltekkel.

Szombaton este fellépett a Vadvirág Hagyományápoló Kör idén alakult ovis csoportja, a Füzike kisiskolás csoport, a kis furulyások, a Vadvirág asszonykórusa a drámai csoport tagjai, a Bojtocska furulyacsoport, a Csillagvirág és a Tarsóka néptánccsoportok, valamint  a Bodros és a Kócos tamburazenekar. Kísért a Véka népzenei együttes. A koreográfus Resócki Rolland volt, a dalok betanítását és a furulyacsoportokkal Varga Imola és Varga Lilla foglalkoztak.


    A Vadvirág HK különleges közösség, akik a hagyományápolás jegyében énekkel és tánccal beszélve helyezik előtérbe az emberi és baráti viszonyokat. Az egyre gyarapodó tagok száma és a Kör rendezvényeire látogató nagyszámú érdeklődő pedig azt bizonyítja, hogy nagy szükség van erre.
    A műsor támogatói voltak elsősorban a szülők, a Molprevoz utaztatási vállalat, a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet, valamint az adai Tóth Árpád és családja.

A finom vacsorát  Kalocsai Teréz és Szabó Ilona készítették.

2014. december

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

május 2023
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 311234

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small