site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Látnivalók - Felsőpatony

PDFNyomtat

informacioszallas

"Említésre érdemes a falu két szobra. Az egyik Benkepatonyban, a másik pedig Lőgérpatonyban várakozik a kíváncsi szemekre. A turulmadarakat ábrázoló szobrok a háborús hősök emlékére készültek, jelképezve a bátorságot.

... Ha szánunk időt arra, hogy kisétáljunk a tóhoz, ami csupán fél óra, megéri a fáradságot, mert a békesség csak itt tetőződik igazán. Leginkább nyáron mondható a csend megtörése, hiszen a környező vidékekről ide ömlenek a fiatalok, hogy forró testüket megmártsák a hűs tó vizében. Olyankor érdemes átadni magunkat a csábításnak, és csobbanni egyet a halak örömére. A halászni vágyóknak szintén alkalmas kikapcsolódás, ha pecázhatnak a halastóban, persze csak a kijelölt időben.

Nem messze a tótól egy kisebb erdő fái magasodnak az ég felé, és ha jól kinyitjuk a szemünket, láthatunk akár egy egész csapat őzet, amint átszelik gyors lábaikkal a szántóföldet. A nyulak sincsenek híján a vidéknek, így a vadászidény megnyitása után harctérré válik a békés állóvíz környéke.

A sportkedvelőknek ideális hely a mi lakótelepünk, a futballpálya minden nyáron százakat vonz, csakhogy láthassanak pár gólt. Mindig jólesik az évben párszor kimenni és szurkolni a mi hős labdarúgóinknak, és kiabálni a jól megszokott ,,Hajrá!'' biztató szót. Ha a sok szurkolástól megéhezik az ember, vagy esetleg kicsit porzik a torka, csak annyi a dolga, hogy megkóstolja a pálya mellett készült bográcsgulyást, és mellé hörpintsen egy kis sört, aminek a faluban elég jó híre van, és szinte égi mannával ér fel a komlóból készült hűsítő ital."

Patócs Viktória írásából.

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Szóljon hozzá!

A hozzászólások utólagos moderálás után jelennek meg az oldalon, ezért nem látja rögtön írását! Üdvözlettel: a Szerkesztők


Biztonsági kód
Frissítés

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

március 2023
HKSZCSPSZV
2728 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 3112

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small