site gps phone tracker cheating spouse cell phone monitoring software that fleet order online spy essay about help someone blackberry z10 read text messages how to buy essays research paper service reviews site where to finding someone to write my college essay tracking apps android press cell what should i write my compare and contrast essay on ghost writer college papers О сайтах и жизни Határtalan...
Járt már Bécsben, de Pozsonyban még soha? Minden évben elutazik Székelyföldre, de Nagyváradon még nem állt meg? A magyarság déli része véget ér Szegeddel és Péccsel? Célunk, hogy megismertessük a határon túl, kisebbségben élő magyarság településeit az ott élők szemszögéből. Önkéntes tudósítóink informálják az olvasót a jelentősebb eseményekről, programokról.
A jobb oldalon található ikonokra kattintva pedig receptek, várak, kúriák elevenednek meg. Ezeket Ön is szerkesztheti, próbálja ki most!
Developed by JoomVision.com

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Határtalan... Határtalan...

Kiállítás a pályamunkáitokból

PDFNyomtat

ajandekozasA Gútai Tájházban február 28-ig tekinthető meg az alkotásaitokból rendezett kiállítás. Nagyon jól éreztük magunkat a megnyitón, büszkék vagyunk munkáitokra!

Örömünkre szolgált, hogy az érdeklődő közönség mellett több felvidéki pályázónkkal, és három intézmény tanulóival személyesen is találkozhattunk.

Napunkat három magyar alapiskolában indítottuk, ahol a gútai diákokat egy közös képzeletbeli kirándulásra invitáltuk a Kárpát-medencében. Képzeletbeli utazásunkat egy általunk készített kvíz segítette, melynek kérdéseire sokszor több válasz is elfogadhatónak bizonyult, teret adva ezzel a közös beszélgetésnek, érvelésnek. „Vendégeink arra is kíváncsiak voltak, mit jelent a diákok számára szülőföldjük, mi jut először eszükbe, ha azt hallják: Gúta. Talán nem meglepő, hogy az első helyen a hajómalom szerepelt, a másodikon folyóink, a harmadikon a Dögös. A negyedik helyre a családot, a barátokat helyezték a gyerekek" – árulta el Forró Tibor, a helloGúta elnöke.

Az eseményt két verssel nyitottuk meg, hiszen a pályamunkák jelentős része szöveges alkotás. Olyan írásokat választottunk melyek két aspektusból mutatták meg a szülőföldhöz fűződő viszonyt. Bursza Krisztina verse a mély, kötődő hazaszeretetet jelképezte, míg Horváth Gergő verse a kritikus, szemtelenül szókimondó ember gondolatait személyesítette meg. Kiállításmegnyitónk keretében a kiemelkedő felvidéki alkotóknak személyesen adtuk át elismerésünket. Kellemes meglepetés érte az alkotókat, amikor rajzukat saját képeslapjukon látták viszont. :) Képeslapot kapott Dániel Regő, Bombicz Ferenc és Németh Veronika is. Varga Ferenc kismácsédi pályázónkat pedig külön elismeréssel illettük, hiszen nem csak pályamű keretében, hanem folyamatosan osztott/ oszt meg velünk érdekességeket szülőföldjéről, helyi sajátosságokról. A tárlat képeit úgy válogattuk, hogy felvidékiek mellett kárpátaljai, erdélyi és vajdasági alkotók munkája is bemutatásra kerüljön, hiszen így a Tájházban nem csak a helyi értékekkel, hanem közös értékeinkkel is megismerkedhetnek a látogatók. 

Közel száz pályamű között akadt videó is, ezeket csokorba gyűjtöttük, és az esemény alatt folyamatosan vetítettük a kisfilmeket. Nagy sikere volt a fődíjat érő vajdasági fiatalok által készített Tájház című alkotásnak, továbbá a felvidékieket számos slam poetry versenyen képviselő Laboda Róbert: Tájszólás című felvételének.

Több jövőbeni tervünk is van a helloGúta csapatával, legközelebbi projektünkkel március elején pályázunk Vizek, amik összekötnek bennünket címmel. „Valljuk, a Duna nem elválaszt, hanem összeköt bennünket. A víz által nagyon kifejezően tudjuk láttatni azt, hogy ha valahol szennyezik, elvesznek belőle, azzal másokat károsítunk meg. Ezzel a problematikával viszont csak együttgondolkodva tudunk kezdeni valamit" – ismertette a pályázat lényegét egyesületünk elnöke, Gutjahr Zsuzsanna.

 foglalkozas  megnyito 
 megnyito2 kepeslap 

További képekért katt IDE.

2015. február

Támogatók

 emet_logo  Libri_Kiado_logo  talabor_logo 
IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook

Ide te is írhatsz!

verecke

Kárpátaljáért segélyakciók

Segélyakció feltöltés


templomMegmentendő templomok, szakrális emlékek

Feltöltés a kategóriákba


bastyaSzemélyes élmények, történetek várakról

Feltöltés a kategóriákba


faIskolák, kúriák, kastélyok, ipari emlékek

Feltöltés a kategóriákba


receptek

Gasztronómiai érdekességek, receptek

Feltöltés a kategóriákba


viseletNépviselet, népművészet ünnep- és hétköznapokon

Feltöltés a kategóriákba


szotarTörténetek, hagyatékok, tájnyelvi kifejezések

Feltöltés a kategóriákba


hangjegyA tájegységre jellemző dalok és dallamok

Feltöltés a kategóriákba


forrasFürdők, források, gyógyforrások, hőforrások

Feltöltés a kategóriákba


bogarTörténelmi kertek, sírkertek, emlékművek

Feltöltés a kategóriákba


Eseménynaptár

május 2023
HKSZCSPSZV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 311234

Útitárskereső

Támogatók

emet_logo

Libri_Kiado_logo

Helikon

konyvudvar_logo

Park_logo_szines

Kolibri

szulofold_logo

További együttműködők

algyogyi_kereszteny_ifjusagi_tabor_logopalyazatiro.hu_logopalyazatmenedzserpalyazatok_org-logo_minipontwebpafiforrasfigyelo.hu.logo_normalalkotoi_palyazatoklogo-small